O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu pere
Ingrediente
Pentru aluat
100 g unt
250 g făină
100 g zahăr pudră
6 linguri apă
1 ou
Pentru cremă
75 g unt moale
75 g migdale măcinate
75 g zahăr pudră
1 ou
2 linguri făină
2 lingurițe lichior
3 pere
Pentru sirop
50 g zahăr
50 ml apă
1 linguriță scorțișoară
1 lămâie
Preparare
1. Mixezi untul cu zahărul pudră până obții o cremă. Adaugi oul și amesteci până se încorporează. Torni apa, presari făina și continui să amesteci până obții un aluat moale și lipicios. Învelești aluatul în folie alimentară și-l dai la frigider cel puțin 30 de minute.
2. Întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină și-l frămânți. Îl tai în două, astfel încât să ai o bucată mai mare decât cealaltă. Porția mai mare o întinzi pe o tavă cu pereții detașabili, o înțepi din loc în loc cu o furculiță și o dai la cuptor 10 minute.
3. Pentru cremă, mixezi untul moale cu zahărul pudră. Separat, bați oul, apoi îl adaugi la compoziția cu unt și amesteci până se omogenizează. Pui făina și migdalele măcinate și amesteci din nou. La final, adaugi lichiorul și lași compoziția 10 minute.
4. Perele le cureți de semințe și cotor, le feliezi și le pui într-un castron adânc. Pentru sirop, amesteci toate ingredientele și le pui la foc mic până când se topește zahărul. Ulterior, mărești flacăra pentru
ca siropul să se îngroașe, apoi îl torni peste feliile de pere.
5. Crema o pui peste blat, adaugi feliile de pere însiropate, iar deasupra decorezi cu restul de aluat de la frigider. Dai din nou tava la cuptor 35 de minute, până se rumenește tarta.