O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu pere
Reţeta gustoasă de azi este tară cu pere.
Ingrediente Tartă cu pere:
Pentru aluat: 230 g făină, 80 g zahăr, 120 g unt, 1 ou; Pentru umplutură: 3 pere, 100 g zahăr, 200 ml frișcă lichidă, 1 plic zahăr vanilat, 1 ou, 2 gălbenușuri.
Preparare Tartă cu pere:
Combini făina cernută cu zahărul. Adaugi untul rece tăiat cubulețe. Amesteci cu mâinile până obții o compoziție nisipoasă, apoi încorporezi oul și frămânți bine. Aduni aluatul într-o bilă pe care o învelești în folie alimentară și o dai la congelator 30 de minute. Între timp pregătești umplutura. Bați oul cu cele două gălbenușuri și cu cele două tipuri de zahăr. Torni frișca lichidă și amesteci bine. Alatul rece îl întinzi pe o tavă tapetată și o dai la frigider 15 minute. Ulterior, întinzi peste el hârtie de copt și pui o mână de boabe de fasole. Coci aluatul 25 de minute la 180 °C, apoi îndepărtezi hârtia de copt și boabele de fasole și o mai coci alte 10 minute. Cureți perele de semințe, le feliezi și le pui peste aluatul fierbinte. Torni amestecul de ouă și mai dai tava la cuptor încă 20 de minute.