O rețetă gustoasă pe zi: Tartă cu prune
Rețeta gustoasă de azi este Tartă cu prune.
Ingrediente Tartă cu prune:
Pentru aluat: 250 g făină, 1 gălbenuș, 1 praf de sare, 100 g unt rece, 3 linguri apă rece, 1 lingură zahăr; Pentru umplutură: 500 g prune fără sâmburi, 2 lingurițe amidon, 3 linguri zahăr, scorțișoară, 1 gălbenuș, pentru uns, 1 crenguță de cimbru, pentru décor.
Preparare Tartă cu prune:
Amesteci făina cu untul rece tăiat până obții un aluat nisipos. Adaugi gălbenușul, sarea, zahărul și apa și frămânți un aluat omogen care nu se lipește de degete. Îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie și îl dai la rece 30 de minute. Pentru umplutură, amesteci ingredientele, întinzi aluatul într-o foaie rotundă, îl așezi într-o tavă de tartă tapetată, inclusiv pe margini, răstorni umplutura, pliezi peste ea marginile aluatului și le ungi cu gălbenușul bătut. Dai tava la cuptor și coci 40 de minute, la 180 °C. O servești decorată cu frunzulițe de cimbru, după gust.