O rețetă gustoasă pe zi: Tartă cu prune
Rețeta gustoasă de azi este Tartă cu prune.
Ingrediente Tartă cu prune:
Pentru blat: 180 g făină integrală, 90 g unt rece, 1 praf de sare, 50 ml apă rece; Pentru umplutură: 75 g zahăr, 50 g migdale, 500 g prune, 100 g gem de prune.
Preparare Tartă cu prune:
Combini făina cu untul rece, sarea și amesteci până obții un aluat sfărâmicios. Torni apa și omogenizezi. Dai aluatului forma unei bile, îl înfășori în folie și-l dai la rece 30 de minute. Între timp, speli prunele, le scoți sâmburii și le feliezi, apoi le amesteci cu 50 g zahăr. Întinzi o foaie din aluat și o așezi într-o tavă rotundă tapetată. O ungi cu gem, apoi așezi feliile de prune. Îndoi marginile aluatului peste umplutură, presari zahărul rămas și dai prăjitura la cuptor până când se rumenește. O servești presărată cu migdale mărunțite.