O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu roşii, dovlecei şi brânză

11 ianuarie 2017 12:26   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

150 g unt

1 ou

1 praf de sare

50 ml apă

Pentru umplutură

2 dovlecei

400 g telemea

3 ouă

150 g smântână

2 roşii

Sare

Preparare

Amesteci făina cu untul rece, adaugi oul şi sarea. Torni puţină apă şi frămânţi până aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Îl pui la frigider 30 de minute. Întinzi o foaie nu foarte groasă de aluat, o aşezi în tavă şi o înţepi din loc în loc cu furculiţa, apoi o dai la cuptor, 15-20 de minute.

Pentru umplutură, dai telemeaua prin răzătoare şi o amesteci cu smântâna şi cu cele 3 ouă. Speli dovleceii, îi tai felii şi-i presari cu puţină sare.

Scoţi tava cu tartă din cuptor, adaugi jumătate din compoziţia de brânză, pui felii de dovlecei şi câteva felii de roşii, acoperi cu restul de brânză şi cu feliuţe de roşii. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos.

Mai multe