O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu sufleu de lămâie

12 aprilie 2018 13:00   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g făină, 100 g unt, 50 g zahăr, 1 ou, coaja de la 1 lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie; Pentru umplutură: 4 ouă, 20 g gelatină, 350 g zahăr, 30 ml suc de lămâie, 400 ml frișcă lichidă; Pentru jeleu: 300 ml apă, 100 g zahăr, 1 lămâie, 1 portocală, 1 plic gelatină.

Preparare:

Amesteci untul rece cu făina, zahărul și coaja rasă de lămâie. Frămânți aluatul până se încorporează untul. Adaugi oul, zeama de lămâie și frămânți până când aluatul se desprinde de pe mâini. Îl pui într-o tavă tapetată și-l dai la frigider 30 de minute. După aceea, pui peste aluat hârtie de copt, o mână de boabe de fasole și dai tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C, 15 minute. Ulterior, scoți tava din cuptor, iei boabele de fasole și mai coci blatul încă 10 minute la 180 °C. Îl lași la răcit. Pregătești sufleul: Bați gălbenușurile cu 250 g de zahăr și adaugi 20 ml de suc de lămâie. Prepari gelatin. Bați albușurile spumă cu restul de zahăr, iar la final torni toată zeama de lămâie. Mixezi frișca lichidă. Combini cele 3 compoziții și le bați cu mixerul. Adaugi gelatina și amesteci cu grijă. Torni sufleul peste blatul de tartă. Acoperi tava cu folie alimentară și o dai la frigider 2 ore. Pentru jeleu, amesteci apa cu zahărul, coaja și zeama de lămâie și de portocală. O pui să fiarbă 7 minute. Când se mai răcorește puțin, adaugi gelatina. Pui jeleul la frigider 30 de minute. Când compoziţia devine ușor legată, o torni peste tartă. Dai tarta la frigider peste noapte.

Mai multe