O reţetă gustoasă pe zi: Tartă în culori

28 august 2014 15:41   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

100 g unt

250 g făină

2 ouă

100 g zahăr pudră

Pentru cremă

3 ouă

80 g făină

150 g zahăr tos

500 ml lapte

25 g unt

1 pacheţel de zahăr vanilat

30 ml rom

Pentru umplutură

½ kg pepene roşu

½ kg pepene galben

1 pacheţel de gelatină

Preparare

 Curăţă pepenii de seminţe şi lasă-i la congelator 2 ore. Separat, amestecă untul cu făina. Freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră şi amestecă-le cu aluatul. Adaugă un praf de sare şi o lingură de apă. Frământă bine şi lasă aluatul la rece timp de o oră.Prepară crema după cum urmează: bate spumă albuşurile într-un castron. Adaugă 100 g zahăr şi romul. Bate spuma în continuare până când se întăreşte din nou.Într-o oală smălţuită freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr. Adaugă amestecând 3-4 linguri de lapte, apoi pune toată făina şi freacă până când compoziţia nu mai are cocoloaşe. După aceea, adaugă treptat 250 ml lapte rece, până ce obţii o compoziţie ca de clătite. Apoi adaugă untul şi pune oala la foc mic.Bate compoziţia cu mişcări rapide până când se desfac toate cocoloaşele. Încălzeşte restul de lapte şi toarnă-l în compoziţie. Bate până când compoziţia este omogenă. După aceea, ia oala de pe foc. Cât compoziţia este fierbinte, adaugă zahărul vanilat şi spuma şi amestecă până se omogenizează. Lasă crema să se răcească, după care ţine-o la frigider 1-2 ore.Aşază aluatul în forma de tartă, unsă în prealabil cu unt. Presează cu mâna aluatul şi înţeapă-l cu furculiţa. Coace-l la foc potrivit timp 40 de minute. Lasă blatul să se răcească.Scobeşte blatul şi pune la mijloc cremă de vanilie. Când serveşti tarta, pune deasupra bucăţi de pepene îngheţat, formate cu o lingură specială de îngheţată. Deasupra biluţelor de pepene se pune gelatina dizolvată în puţină apă. Şpriţează restul de cremă pe marginea tartei.

Mai multe