O reţetă gustoasă pe zi: Tartă tradițională
10 noiembrie 2014 12:30
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru aluat
125 g unt sau margarină
250 g făină
2 linguri apă
un praf de sare
Pentru umplutură
4 gutui
1 măr
100 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru decor
1 măr pentru decor
Preparare
Amesteci untul cu făină, apă şi sare şi faci un aluat, pe care-l dai la rece 30 de minute.Cureţi gutuile de coajă şi de seminţe, le tai şi le pui la fiert 10-15 minute, până se înmoaie puţin. Le pui la scurs şi le laşi să se răcească, apoi le amesteci cu mixerul cu zahărul, zahărul vanilat şi mărul curăţat şi dat pe răzătoare.Întinzi aluatul, îl pui în forma de tartă unsă şi tapetată şi torni umplutura de gutui.Tai mărul păstrat în feliuţe foarte subţiri şi decorezi tarta. Coci în cuptorul încins circa 40 de minute.