O reţetă gustoasă pe zi: Tartine cu susan şi frişcă

11 iulie 2017 11:12   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru biscuiți: 250 g zahăr, 230 g semințe de susan, 175 g făină, 120 ml suc de lămâie, 120 g unt; Pentru umplutură: 300 g smântână pentru frișcă, 150 g zahăr pudră, 1 plic întăritor, ½ pepene galben, 50 g ciocolată rasă.

Preparare:

Combini făina cu susanul și zahărul. Adaugi sucul de lămâie și untul topit și amesteci până obții un aluat asemănător celui de clătite. Îl dai la rece două ore. Iei cu o lingură aluat și-l așezi în tava tapetată. Dai biscuiților o formă rotundă și îi bagi în cuptorul încins în prealabil, 5-6 minute, până capătă o nuanță arămie. Cât timp sunt încă fierbinți îndoi o treime din biscuiți. Bați smântâna cu zahărul și cu întăritorul de frișcă. Pui un strat de frișcă peste un biscuit, așezi alt biscuit peste care pui miez de pepene galben, iar deasupra pui un biscuit îndoit și o lingură de frișcă, presari ciocolată și dai desertul la rece.

Mai multe