O reţetă gustoasă pe zi: Ţelină pane

24 februarie 2017 12:23   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

1 ţelină, 1-2 ouă, făină, ulei, sare, piper.

Pentru sos: 200 g iaurt, 2 căţei usturoi, câteva fire de ceapă verde, sare, piper, 2 linguri zeamă de lămâie.

Preparare

Cureţi şi speli ţelina, o tai în felii de maximum 1 cm grosime, o fierbi, cinci minute, în apă cu sare, apoi o scurgi şi o ţii la răcit. Dai feliile prin făină, prin ouăle bătute cu sare şi cu piper şi iar prin făină. Le prăjeşti în ulei încins, pe fiecare parte, trei-patru minute. Le scoţi pe şerveţele absorbante. Pentru sos, pui iaurtul la scurs cel puţin două ore. Zdrobeşti usturoiul, tai mărunt ceapa şi amesteci cu iaurtul. Potriveşti de sare şi piper, şi adaugi zeamă de lămâie după gust. Serveşti sosul alături de ţelina pane.

Mai multe