O reţetă gustoasă pe zi: Terină cu carne de porc
Ingrediente:
1 kg carne macră de porc tocată, 1 ceapă, 150 g ficăței de pui, 100 g unt moale, 2 căței usturoi, 2 ouă, sare, piper, 50 ml coniac, 15-20 felii bacon.
Mod de preparare:
Speli ficăţeii, îi cureți de pielițe și îi tai bucățele. Topești o lingură de unt și îi prăjești, amestecând continuu, până când bucățelele capătă o pojghiță lucioasă, fără să se prăjească prea mult. Îi așezi într-un bol și îi lași să se răcească, apoi adaugi ceapa călită în restul de unt, sare și piper, după gust, usturoiul zdrobit, carnea de porc tocată și treci din nou totul prin
mașina de tocat. Încorporezi coniacul, amestecând continuu cu o paletă sau cu o lingură de lemn, și ouăle bătute. Tapetezi o tavă cu felii de bacon, având grijă să le pui în așa fel încât să atârne pe margini, așezi amestecul, acoperi cu baconul, apoi cu hârtie de copt și cu folie de aluminiu. Dai la cuptor, pe baie de aburi, având grijă ca apa să ajungă până la jumătatea formei, și ții terina 50 de minute. Dai deoparte folia și hârtia și o mai lași încă 25 de minute.