O rețetă gustoasă pe zi: Terină de brânzeturi cu broccoli

7 august 2019 12:47   Rețete
Ultima actualizare:

Rețeta gustoasă de azi este Terină de brânzeturi cu broccoli.

Ingrediente Terină de brânzeturi cu broccoli: 

Pentru crema de brânză cu broccoli: 350 g brânză cremoasă de capră, 200 g broccoli, sare, piper, 1 plic gelatină; Pentru crema de brânză cu ardei: 300 g telemea veche de oaie, 100 g smântână fermentată grasă, 2 ardei grași roșii, 1 plic gelatină; Pentru decor: 1 legătură ceapă verde, ½ legătură pătrunjel, 2 ciuperci champignon.

Opărești broccoli desfăcut 2 minute în apă clocotită, apoi îl transferi într-un vas cu apă rece. Îl scurgi și îl mărunțești fin. Prepari gelatina. Amesteci brânza de capră cu broccoli, pui sare și piper. Încorporezi gelatina și omogenizezi. Tapetezi o tavă de cozonac cu folie alimentară, torni amestecul și îl dai la frigider o oră. Pentru crema de brânză cu ardei, într-un blender pasezi telemeaua de oaie cu 1 ardei, până obții o pastă. O transferi într-un castron, tai cubulețe celălalt ardei și îl încorporezi în cremă, împreună cu smântâna și gelatina preparată, amestecând. Răstorni acest amestec peste crema de brânză din tavă și dai din nou la frigider, încă o oră. După ce terina s-a întărit, o răstorni pe un platou, astfel încât stratul verde să fie deasupra. Îndepărtezi folia alimentară și ornezi cu ceapă verde tăiată și pătrunjel tocat.

Mai multe