O reţetă gustoasă pe zi: Tocană de legume

10 octombrie 2017 12:37   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

200 g cârnaţi semiafumaţi feliaţi, 4 roşii, 5 cartofi, 2 ardei graşi, 1 morcov, 2 cepe, 1 linguriţă paprika, 5-6 căţei de usturoi, 50 ml vin roşu sec, 1-2 linguri ulei, 1 dovlecel, sare, piper, pătrunjel.

Preparare:

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute, apoi le clăteşti, le usuci şi le frigi pe ambele părţi pe grătar. Căleşti ceapa şi usturoiul tăiate fin, laşi până devine ceapa sticolasă şi adaugi ardeiul gras tocat. Amesteci şi răstorni carnea, o ţii 10 minute şi pui roşiile tăiate cubuleţe şi sare. Încingi uleiul într-o cratiţă şi prăjeşti uşor cârnaţii, apoi îi scoţi. În acelaşi ulei căleşti ceapa tăiată julien, usturoiul feliuţe şi când devine ceapa sticloasă adaugi paprika, morcovul rondele, amesteci şi torni vinul. Laşi să fiarbă acoperit şi când feliile de morcov sunt uşor moi adaugi cartofii cubuleţe, cârnaţii prăjiţi şi, după 10 minute, pui roşiile date prin răzătoare. Ţii câteva clocote şi adaugi ardeii graşi tăiaţi fâşii, pui sare şi piper. Când toate legumele sunt aproape fierte pui şi dovlecelul tăiat rondele. Mai ţii pe foc 10-12 minute. Serveşti tocăniţa presărată cu pătrunjel.

Mai multe