O reţetă gustoasă pe zi: Tocăniţă de vită şi cârnaţi

17 mai 2017 12:05   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

500 g carne de vită

500 g cârnaţi

3 linguri făină

2 linguri ulei

4 linguri bulion

3 căţei usturoi

1 pahar vin roşu sec

2 cepe

2 roşii

2 ouă fierte tari

sare

piper

1 cană apă fierbinte

Preparare

1. Cureţi cepele, tai roşiile bucăţi şi usturoiul în felii. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi pe care le dai apoi prin făină. Tai cârnaţii în bucăţi. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea de vită şi cârnaţii. Adaugi ceapa şi usturoiul şi laşi încă 10 minute pe foc. Apoi torni bulionul, vinul şi pui şi roşiile tăiate. Amesteci.

2. După 10 minute, torni o cană de apă fierbinte şi adaugi sare şi piper. Acoperi şi laşi la foc mic până când carnea este moale. Serveşti cu felii de ou fiert.

Mai multe