O reţetă gustoasă pe zi: Tocăniţă de vită şi cârnaţi
17 mai 2017 12:05
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
500 g carne de vită
500 g cârnaţi
3 linguri făină
2 linguri ulei
4 linguri bulion
3 căţei usturoi
1 pahar vin roşu sec
2 cepe
2 roşii
2 ouă fierte tari
sare
piper
1 cană apă fierbinte
Preparare
1. Cureţi cepele, tai roşiile bucăţi şi usturoiul în felii. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi pe care le dai apoi prin făină. Tai cârnaţii în bucăţi. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea de vită şi cârnaţii. Adaugi ceapa şi usturoiul şi laşi încă 10 minute pe foc. Apoi torni bulionul, vinul şi pui şi roşiile tăiate. Amesteci.
2. După 10 minute, torni o cană de apă fierbinte şi adaugi sare şi piper. Acoperi şi laşi la foc mic până când carnea este moale. Serveşti cu felii de ou fiert.