O rețetă gustoasă pe zi: Tort cu cafea

7 mai 2021 15:56   Rețete
Ultima actualizare:

Rețeta gustoasă de azi este Tort cu cafea.

Ingrediente Tort cu cafea: 

180 g migdale, 100 g smochine uscate, 2 linguri fulgi de cocos, 3 linguri unt de cocos,  2 linguri sirop de agave, 1 praf de sare, 2 linguri cacao, 2 linguri cafea espresso; Pentru cremă: 300 g nuci caju hidratate, 400 ml lapte de cocos, 6 linguri cafea espresso, 50 g miere; Pentru décor: 150 g fructe uscate.   

Preparare Tort cu cafea:    

Pentru blat, dai prin blender migdalele hidratate împreună cu smochinele uscate. Adaugi restul ingredientelor şi mixezi până se omogenizează. Aşezi compoziţia pe o tavă tapetată, cu pereţii detaşabili. Dai tava la frigider 30 de minute. Între timp, pregăteşti crema. Dai prin blender nucile caju hidratate până devin c remoase. Adaugi laptele de cocos, cafeaua şi mierea. Torni crema peste blatul rece. Dai tava la congelator 2 ore. Decorezi tortul cu sunt fructe uscate, tăiate cubuleţe. Poftă bună!

Mai multe