O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu căpșuni
Reţeta gustoasă de azi este tort cu căpşuni.
Ingrediente Tort cu căpșuni:
Pentru blat: 3 pahare făină, ¾ pahar ulei, 3 linguri cacao, 2 pahare zahăr, 2 lingurițe bicarbonate, ½ linguriță sare, 2 linguri oțet, 2 pahare apă rece, extract de vanilie după gust; Pentru cremă: 400 g căpșuni, 600 ml smântână pentru frișcă, 150 g zahăr pudră, ciocolată rasă după gust.
Preparare Tort cu căpșuni:
Pentru blat, amesteci făina cu pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul și sarea. În mijlocul acestui amestec torni oțetul, extractul de vanilie, uleiul și apa rece. Aluatul format îl torni în trei tăvi rotunde unse cu unt. Coci blaturile de tort 35-40 de minute, la 180 ºC. Pentru cremă, bați smântâna rece cu zahărul pudră până devine cremoasă. Pe fiecare bucată de blat pui cremă, felii de căpșuni și decorezi tortul cu ciocolata rasă. Dai tortul la frigider 5 ore.