O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu cremă de nuci
Reţeta gustoasă de azi este tort cu cremă de nuci.
Ingrediente Tort cu cremă de nuci:
Pentru blat: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 1 praf sare, 1 plic zahăr vanilat; Pentru cremă: 200 ml frișcă lichidă, 500 g mascarpone, 300 g miez de nuci mărunțit, 200 g zahăr; Pentru decor: fulgi de ciocolată, fulgi de cocos.
Preparare Tort cu cremă de nuci:
Pentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Freci gălbenușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat până obții o cremă. Mixezi albușurile spumă împreună cu sarea. Amesteci cele două compoziții. Adaugi făina și o încorporezi, încet, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 de minute. Pentru cremă, bați frișca lichidă rece împreună cu zahărul până devine cremoasă. Adaugi crema mascarpone și amesteci bine. La final, încorporezi miezul de nuci mărunțit, apoi întinzi crema peste blat. Decorezi tortul cu fulgi de ciocolată și cu fulgi de cocos, după gust.