O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu două creme

26 septembrie 2018 15:59   Rețete
Ultima actualizare:

Reţeta gustoasă de azi este tort cu două creme.

Ingrediente Tort cu două creme:

Pentru blat: 250 g biscuiți, 70 g unt topit, 4 linguri lapte, 200 g pișcoturi; Pentru crema de ciocolată: 100 g ciocolată neagră, 280 g brânză cremoasă, 1 plic zahăr vanilat, 80 g zahăr pudră, 10 g gelatină, 100 ml apă, 350 ml frișcă lichidă, 1 praf sare; Pentru crema de cafea: 250 ml lapte, 200 ml cafea tare, 200 ml frișcă lichidă, 15 g gelatină, 2 albușuri, 150 g zahăr, 4 linguri amidon de porumb, 100 g fulgi de ciocolată; Pentru decor: fulgi de ciocolată albă, boabe de cafea.

Preparare Tort cu două creme:

Pentru blat, dai prin blender biscuiții, apoi îi amesteci cu untul topit și cu laptele. Așezi pișcoturile unul lângă altul într-o tavă cu pereți detașabili, răstorni blatul, îl nivelezi și o dai la frigider. Pregătești crema de ciocolată: hidratezi gelatina, bați frișca lichidă rece până devine cremoasă. Mixezi brânza cu zahărul pudră, cu zahărul vanilat și cu sarea. Topești ciocolata, o lași să se răcoarească, apoi o torni în amestecul de brânză. Topești gelatina pe baie de aburi și o omogenizezi în cremă și o întinzi peste blatul de biscuiți. Dai tava din nou la frigider o oră. Pentru crema de cafea, pui laptele la încălzit. Amesteci zahărul cu gelatina, cu amidonul și cu cafeaua. Adaugi laptele fierbinte și așezi amestecul pe foc până se îngroașă. Bați albușurile spumă, apoi le încorporezi în crema fierbinte. La final, adaugi fulgii de ciocolată. Torni crema de cafea peste cea de ciocolată. Decorezi prăjitura cu ciocolată albă și cu boabe de cafea și o dai la frigider.

Mai multe