O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu gem de căpşuni

7 februarie 2017 14:33   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

4 ouă

300 g zahăr

200 g unt

440 ml lapte

500 g făină

sare

2 mere

1 linguriță scorțișoară

1 plic praf de copt

1 borcan gem de căpșuni

250 g frișcă

1 linguriță nes

Preparare

1. Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul și un praf de sare. Adaugi ouăle, laptele călduț, făina, praful de copt și scorțișoara. Dai merele prin răzătoare, le storci și le adaugi în compoziție.

2. Torni aluatul în formă de tort și îl ții la cuptor până trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească și îl tai în 3 felii egale. Ungi fiecare felie cu gem de căpșuni, le suprapui. La final, ornezi cu frișcă amestecată cu nes.

Mai multe