O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu mac și caise
Ingrediente Tort cu mac și caise
Pentru blat
● 100 g zahăr
● 5 albușuri
● 50 g mac
● 50 g făină
● 30 g zahăr pudră
● 1 praf de sare
● unt, pentru uns
Pentru cremă Tort cu mac și caise
● 250 g mascarpone
● 200 ml smântână pentru frișcă
● 50 g zahăr
● 4 caise
● zeama de la 1 lămâie
Pentru glazură Tort cu mac și caise
● 100 g ciocolată albă
● 2 linguri lapte
● 1 albuș
● 3 linguri zahăr pudră
● 1 linguriță zeamă de lămâie
● 2 caise, foliate
Mod de preparare Tort cu mac și caise
Pentru blat, amesteci făina cu semințele de mac și zahărul pudră. Separat, mixezi albușurile cu sarea. Adaugi treptat zahărul. Trebuie să obții o spumă pufoasă și fermă. În această compoziție adaugi amestecul de făină. Torni aluatul într-o tavă cu diametrul de 17 cm și unsă cu unt. Coci blatul 35-40 de minute la 180 °C.
Pentru cremă, bați smântâna rece cu zahărul până devine o cremă densă. O amesteci cu brânza mascarpone și o dai la frigider 30 de minute. Caisele le speli, le cureți de sâmburi, le feliezi și le stropești cu zeama de lămâie. Pentru glazură, amesteci energic albușul cu zahărul pudră până obții o pastă densă. Separat, topești ciocolata pe baie de aburi. Adaugi laptele și amestecul de albuș. La final, torni zeama de lămâie. Blatul răcit îl tai în două. Peste o jumătate pui crema împreună cu feliile de caise. Acoperi cu cealaltă jumătate de blat. Decorezi tortul cu glazura de ciocolată și bucăți de caise.