O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu mere şi curmale

2 mai 2014 9:42   Rețete
Ultima actualizare:

IngredientePentru blat100 g zahăr pudră 90 g unt5 ouă 40 g pesmet 2 linguri pudră de cacao 1 pliculeţ zahăr vanilatPentru umplutură2 mere 80 g zahăr 1 lingură rom 1 lingură zeamă de lămâie1 linguriţă scorţişoară măcinatăPentru decor100 g ciocolată neagră 150 g miez de nucă rumenită şi mărunţită1 măr 14 curmale

Preparare

1.     Pentru umplutură, cureţi merele de coajă, scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe, apoi le fierbi cu zahărul, romul şi scorţişoara măcinată până scad bine şi încep să se lege. Le laşi la răcit şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

2.     Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se formează o cremă. Adaugi pesmetul, untul, puţin câte puţin, pudra de cacao, iar la sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare. Amesteci uşor până se integrează albuşurile, apoi torni compoziţia într-o formă de tort, unsă şi tapetată cu făină sau pesmet. Introduci tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

3.     Tai blatul de tort în două, pe orizontală, adaugi umplutura de mere între foi şi montezi tortul.

4.     Topeşti ciocolata, torni ¾ din ea şi în restul înmoi curmalele. Presari nuca peste tort, aşezi curmalele şi felii de măr crude.

Mai multe