O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu migdale şi cremă
Ingrediente
Pentru blat
250 g făină de migdale
8 albuşuri
250 g zahăr
Pentru cremă
75 g zahăr
300 g unt
300 ml lapte
1 fiolă esenţă de vanilie
2 gălbenuşuri
20 g făină
15 g amidon
200 g cremă de ciocolată
Pentru decor
100 g fulgi de migdale
Preparare
1. Pentru aluat, albuşurile trebuie să le ţii câteva ore la temperatura camerei, după care le baţi spumă cu mixerul, adaugi zahărul şi continui să mixezi până se îngroaşă compoziţa. Pui făina de migdale cernută în prealabil. Amesteci de sus în jos, iar din aluatul obţinut pui 3-4 linguri într-o tavă rotundă tapetată şi dai la cuptorul încins până se rumeneşte. În felul acesta procedezi până epuizezi aluatul.
2. Pentru cremă, baţi cu un tel jumătate din cantitatea de lapte cu gălbenuşurile. Adaugi făina şi amidonul şi continui să amesteci. Separat, pui pe foc restul de lapte cu zahăr şi esenţa de vanilie. Când zahărul s-a topit, torni laptele peste compoziţia cu gălbenuşuri. Pui amestecul la foc mic şi-l omogenizezi continuu până se îngroaşă. Mixezi untul şi-l amesteci, treptat, cu compoziţia fiartă.
3. Ungi fiecare blat copt cu cremă de ciocolată peste care adaugi cremă de unt. Decorezi tortul cu fulgi de migdale.