O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu mousse de căpșuni
Reţeta gustoasă de azi este tort cu mousse de căpşuni.
Ingrediente Tort cu mousse de căpșuni:
Pentru blat: 150 g biscuți, 50 g unt topit, 2-3 linguri lapte, 1 lingură cacao; Pentru mousse: 300 g piure de căpșuni, 300 g iaurt de căpșuni, 200 g brânză cremoasă, 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr pudră, 50 ml lapte, 30 g gelatină; Pentru decor: 100 g ciocolată neagră, 300 g căpșuni, 50 g zahăr pudră, 2 figurine din pastă de zahăr.
Preparare Tort cu mousse de căpșuni:
Sfărâmi biscuiții cu blenderul, apoi îi amesteci cu untul topit, laptele și cu pudra de cacao. Pui amestecul într-o tavă și-l dai la frigider. Pentru mousse, hidratezi gelatina în laptele cald. Separat, bați iaurtul cu brânza și cu zahărul pudră. Adaugi piureul de căpșuni. Gelatina hidratată o topești pe baie de aburi, apoi o încorporezi în cremă. Dai amestecul la frigider 30 de minute. Bați frișca lichidă rece, apoi o amesteci cu crema de căpșuni și o torni peste blatul rece. Dai prăjitura la frigider 30 de minute. Între timp topești ciocolata. Decorezi tortul cu ciocolată topită, căpșuni, zahăr pudră și figurine din pastă de zahăr.