O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu mousse de căpșuni

5 noiembrie 2018 13:52   Rețete
Ultima actualizare:

Reţeta gustoasă de azi este tort cu mousse de căpşuni.

Ingrediente Tort cu mousse de căpșuni:

Pentru blat: 150 g biscuți, 50 g unt topit, 2-3 linguri lapte, 1 lingură cacao; Pentru mousse: 300 g piure de căpșuni, 300 g iaurt de căpșuni, 200 g brânză cremoasă, 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr pudră, 50 ml lapte, 30 g gelatină; Pentru decor: 100 g ciocolată neagră, 300 g căpșuni, 50 g zahăr pudră, 2 figurine din pastă de zahăr.

Preparare Tort cu mousse de căpșuni:

Sfărâmi biscuiții cu blenderul, apoi îi amesteci cu untul topit, laptele și cu pudra de cacao. Pui amestecul într-o tavă și-l dai la frigider. Pentru mousse, hidratezi gelatina în laptele cald. Separat, bați iaurtul cu brânza și cu zahărul pudră. Adaugi piureul de căpșuni. Gelatina hidratată o topești pe baie de aburi, apoi o încorporezi în cremă. Dai amestecul la frigider 30 de minute. Bați frișca lichidă rece, apoi o amesteci cu crema de căpșuni și o torni peste blatul rece. Dai prăjitura la frigider 30 de minute. Între timp topești ciocolata. Decorezi tortul cu ciocolată topită, căpșuni, zahăr pudră și figurine din pastă de zahăr.

Mai multe