O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu portocale și cocos

16 aprilie 2018 14:53   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru blat: 6 ouă, 310 g făină, 200 g zahăr, 120 ml suc proaspăt de portocale fierbinte, 120 g amidon din porumb, 2 lingurițe praf de copt, coaja de la ½ de portocală, 1 praf de sare; Pentru cremă: 500 ml suc proaspăt de portocale, 5 linguri amidon din porumb, 380 g lapte condensate, 300 ml frișcă lichidă, coaja rasă de la 1 portocală, 2 linguri fulgi de cocos; Pentru sirop: 200 ml suc proaspăt de portocale; Pentru décor: 1 portocală.

Preparare:

Bați albușurile spumă împreună cu sarea. Adaugi zahărul și continui să mixezi 3-4 minute. Pui gălbenușurile, unul câte unul, și bați în continuare. Adaugi coaja și sucul de portocală și amesteci cu o spatulă. Separat, combini făina cernută cu amidonul de porumb și cu praful de copt. Omogenizezi cele două compoziții. Pentru a obține un blat mai pufos, amesteci cu o spatulă, de jos în sus, cu mișcări rapide, doar de câteva ori. Pui aluatul în formă și-l coci 40 de minute la 180 °C. După ce blatul s-a răcorit puțin, îl însiropezi cu sucul proaspăt de portocale.

Pentru cremă, amesteci sucul de portocale cu amidonul de porumb într-o oală și pui la foc mic, amestecând continuu, 7-8 minute, până începe să se îngroașe. Torni laptele condensat și amesteci în continuare, tot 7-8 minute, la foc mic. Iei cratița de pe foc, o lași să se răcorească puțin, apoi adaugi coaja de portocală și fulgii de cocos. Bați frișca și o încorporezi în crema de portocale.

Peste blatul de tort însiropat pui crema de portocale și cocos. Decorezi tortul cu felii de portocală.

Mai multe