O reţetă gustoasă pe zi: Tort de cartofi cu mac
IngredientePentru blat3 ouă200 g zahăr1 plic zahăr vanilat200 ml smântână dulcepentru frişcă100 g cartofi fierţi200 g făină1 plic praf de copt100 g macunt şi pesmet pentru tavăPentru glazură150 g zahăr pudră2 linguri zeamă de lămâie4 linguri apă fierbintePentru decorat1 lămâiefrunze de mentă100 g zahăr 150 ml apă
O reţetă gustoasă pe zi: Tort de cartofi cu mac Preparare
1. Baţi spumă ouăle cu zahărul, şi cu cel vanilat. Separat baţi frişca şi amesteci ambele compoziţii. Adaugi pe rând făina cernută cu praful de copt, cartofii raşi şi macul. Amesteci uşor toate ingredientele.
2. Torni aluatul într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, după care o pui în cuptor, la foc potrivit, pentru 50 de minute. Scoţi prăjitura din formă numai după ce se răceşte complet.
3. Între timp, prepari glazura. Opăreşti zahărul cu apa fierbinte, adaugi treptat zeama de lămâie şi freci energic până se îngroaşă şi se albeşte.
4. Pregăteşti şi lămâia pentru decor. Fierbi apa cu zahărul timp de 30 de minute, la foc mic, adaugi lămâia tăiată felii subţiri şi o laşi să clocotească 5 minute. Scoţi feliile de lămâie, le aşezi pe o tavă şi le usuci în cuptor, la foc mediu, timp de 15 minute. Acoperi blatul de tort cu glazură şi decorezi cu felii de lămâie şi frunze de mentă.