O reţetă gustoasă pe zi: Tort de ciocolată

11 aprilie 2018 13:05   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru blat: 300 g ciocolată neagră, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de sare, 4 ouă, 200 g făină, 2 lingurițe rase praf de copt; Pentru cremă: 500 g smântână cu 30% grăsime, 150 g zahăr; Pentru décor: fulgi de ciocolată, căpșuni, cacao.

Ingrediente: Pentru blat, topești ciocolata pe baie de aburi și o lași să se răcească. Între timp, mixezi untul cu zahărul și cu sarea. Adaugi ouăle și continui să mixezi. Pui făina și praful de copt amestecând cu o spatulă. La final, adaugi ciocolata topită. Aluatul obținut îl torni într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit la 175 °C 20 de minute, îl lași să se răcească 15 minute în tavă și îl așezi pe un platou. Pentru cremă, bați smântâna cu zahărul până obții o cremă groasă. Așezi peste blatul răcit complet feliuțe de căpșuni, apoi întinzi crema. Decorezi tortul cu fulgi de ciocolată, cu căpșuni și presari cacao. Îl dai la frigider 3 ore.

Mai multe