O rețetă gustoasă pe zi: Tort de morcovi cu nuci
Rețeta gustoasă de azi este Tort de morcovi cu nuci.
Ingrediente Tort de morcovi cu nuci:
400 g morcovi, 3 ouă, 200 ml ulei, 150 g zahăr, 200 g zahăr brut, 250 g făină, 1 plic praf de copt, 1 linguriță bicarbonat, 120 g nuci, 1 esență vanilie, ¼ linguriță sare; Pentru cremă: 400 g cremă de brânză, 150 g zahăr pudră; Pentru decor: 30 g nuci.
Preparare Tort de morcovi cu nuci:
Într-un bol, mixezi ouăle cu zahărul, zahărul brut și cu uleiul. Încorporezi făina cernută, praful de copt, bicarbonatul, sarea și esența de vanilie. Adaugi morcovii dați prin răzătoarea mică și nucile măcinate în blender. Tapetezi o formă rotundă de copt, torni compoziția și o dai la cuptorul preîncălzit, 40-50 de minute, la 160 °C. Scoți blatul din cuptor, îl lași la răcit, apoi îl împarți în două bucăți, pe lat. Pentru cremă, mixezi într-un bol crema de brânză și zahărul pudră. Întinzi jumătate din această compoziție peste o felie de blat, apoi acoperi cu cealaltă felie, iar cu restul de cremă îmbraci tortul. Ornezi tortul cu nuci tocate grosier și îl lași la frigider câteva ore înainte de servire.