O reţetă gustoasă pe zi: Tort sărat cu brânză şi nuci
Ingrediente
Pentru blat
400 g biscuiţi săraţi
300 g unt
Pentru umplutură
1 kg brânză de vaci
sare
1 dovlecel
100 g nuci
1 legătură pătrunjel
2-3 fire ceapă verde
100 g porumb
Pentru ornat
ulei
telemea de oaie
alune
mărar
fulgi piper roşu
Mod de preparare
1. Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii, îi combini cu untul moale, la temperatura camerei, şi cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tăvi cu diametrul de 26 cm. Dai la rece 30 de minute.
2. Speli şi tai mărunt dovlecelul, apoi pătrunjelul şi ceapa verde și le usuci. Mărunţeşti nucile. Amesteci brânza de vaci cu puţină sare, apoi încorporezi ceapa verde, dovlecelul, pătrunjelul, boabele de porumb, nucile şi amesteci încet.
3. Întinzi peste blat şi nivelezi. Laşi la frigider 2-3 ore, apoi ornezi cu alune întregi, fire de mărar, picături de ulei, felii subţiri de telemea şi fulgi de piper roşu.