O reţetă gustoasă pe zi: Tort-sufleu cu struguri

23 septembrie 2016 11:12   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

160 g făină

1 plic praf de copt

200 g zahăr

100 g cacao

200 ml lapte

50 ml ulei

2 ouă

Pentru cremă

15 g gelatină

50 ml apă

80 ml lapte

3 linguri zahăr

1 fiolă esenţă de vanilie

200 ml smântână pentru frişcă

300 g boabe de struguri

Preparare

1. Pentru blat, amesteci toate ingredientele solide. Ulterior, torni laptele ţinut la temperatura

camerei, amesteci pentru a se omogeniza, apoi adaugi uleiul şi amesteci din nou. Separat, baţi ouăle şi le adaugi în compoziţia de mai sus. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul încins în prealabil 40 de minute sau până trece testul scobitorii.

2. Pentru cremă, amesteci gelatina cu apa şi o laşi deoparte 30 de minute. Pui laptele pe foc împreună cu zahărul, gelatina şi amesteci până aceasta din urmă se topeşte. Baţi smântâna, apoi o încorporezi în compoziţia de mai sus. La final, adaugi boabele de struguri. Crema obţinută o pui peste blatul răcit şi dai tortul la frigider peste noapte.

Mai multe