O reţetă gustoasă pe zi: Tort-sufleu cu struguri
Ingrediente
Pentru blat
160 g făină
1 plic praf de copt
200 g zahăr
100 g cacao
200 ml lapte
50 ml ulei
2 ouă
Pentru cremă
15 g gelatină
50 ml apă
80 ml lapte
3 linguri zahăr
1 fiolă esenţă de vanilie
200 ml smântână pentru frişcă
300 g boabe de struguri
Preparare
1. Pentru blat, amesteci toate ingredientele solide. Ulterior, torni laptele ţinut la temperatura
camerei, amesteci pentru a se omogeniza, apoi adaugi uleiul şi amesteci din nou. Separat, baţi ouăle şi le adaugi în compoziţia de mai sus. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul încins în prealabil 40 de minute sau până trece testul scobitorii.
2. Pentru cremă, amesteci gelatina cu apa şi o laşi deoparte 30 de minute. Pui laptele pe foc împreună cu zahărul, gelatina şi amesteci până aceasta din urmă se topeşte. Baţi smântâna, apoi o încorporezi în compoziţia de mai sus. La final, adaugi boabele de struguri. Crema obţinută o pui peste blatul răcit şi dai tortul la frigider peste noapte.