O reţetă gustoasă pe zi: Turtă dulce cu miere

15 decembrie 2016 13:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

700 g făină

200 g zahăr

125 ml apă

4 linguri miere

140 g unt

1 linguriţă bicarbonat

1 linguriţă praf de copt

2 linguriţe scorţişoară

1 linguriţă praf de ghimbir

½ linguriţă praf de anason

Pentru glazură

1 albuş

200 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

Preparare

1. Amesteci zahărul cu mierea şi apa. Pui ingredientele la foc şi amesteci până se topeşte zahărul. Adaugi untul, mirodeniile, iar când toate ingredientele s-au omogenizat, opreşti focul.

2. Amesteci făina cu praful de copt şi cu bicarbonatul, torni compoziţia de mai sus şi frămânţi. Aluatul obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider peste noapte. A doua zi, laşi aluatul să ajungă

la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe masa dată cu făină şi-l decupezi cu ajutorul formelor preferate. Le pui pe hârtie de copt într-o tavă şi le dai 5-6 minute la cuptorul preîncălzit.

3. Pentru glazură, baţi albuşul cu zahărul pudră şi zeama de lămâie până obţii o spumă densă. Pui compoziţia într-o pungă pe care o tai la un colţ sau într-un poş şi decorezi turta dulce.

Mai multe