O reţetă gustoasă pe zi: Turte cu tărâțe
11 noiembrie 2014 11:11
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 1 ½ căni făină integrală sau o cană făină secară
- ½ cană făină grâu
- 1 ½ cană tărâţe
- 1 cană apă
- ½ linguriţă sare
- 1 cubuleţ drojdie
Preparare
Dizolvi drojdia cu puţină apă călduţă. Amesteci toate ingredientele într‑un castron şi, când se leagă aluatul, îl scoţi pe planşetă şi-l frămânţi puţin.Ungi planşeta cu puţin ulei şi întinzi aluatul într-o foaie de grosimea dorită.Înţepi din loc în loc cu furculiţa şi tai aluatul cu gura unui păhărel. Pui pâinicile la copt în tava unsă şi coci la foc potrivit circa 35 de minute.