O rețetă gustoasă pe zi: Zmeură cu găluște de brânză

29 iunie 2014 14:41   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente Pentru spumă 300 g zmeură 100 g zahăr pudră 100 ml smântână 1 lingură miere ½ linguriţă scorţişoară măcinată.

Pentru găluşte

250 g brânză de vaci

2 ouă

2 linguri griş

sare

Pentru decor

frunze de mentă

1 linguriţă scorţişoară măcinată

Preparare

Speli zmeura rapid sub jet de apă rece, opreşti câteva pentru decor şi restul o treci prin blender. Piureul rezultat îl amesteci cu smântâna, zahărul pudră, scorţişoara şi mierea. Ajustezi gustul de dulce şi dai la frigider până faci găluştele de brânză. Freci brânza de vaci cu ouăle, grişul şi un praf de sare şi trebuie să obţii un amestec tărişor din care să poţi lua cu linguriţa. Pui apă la fiert şi când clocoteşte dai drumul găluştelor. Laşi 10 minute până se ridică găluştele şi apoi încă 10 minute la foc mic. Le scoţi cu spumiera. Serveşti în boluri decorate cu fructe, mentă şi scorţişoară.

Mai multe