Omletă cu fasole verde

19 decembrie 2018 17:48   Rețete
Ultima actualizare:

O rețetă nemaipomenită pentru micul-dejun: omletă cu fasole verde. Curioși cum se prepară?

Omletele sunt pe placul tuturor, se prepară rapid, sunt gustoase, hrănitoare, iar ingredientele pot fi mereu altele. Azi învățăm să pregătim o omletă cu fasole verde.

Ingrediente

  • 350 g fasole verde,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri smântână groasă,
  • 2 linguri telemea de oaie rasă,
  • 20 g unt,
  • sare,
  • piper,
  • 1 roșie.

Mod de preparare

Cureţi fasolea, o speli, o rupi în bucăţi şi o opăreşti 3-4 minute în apă cu sare. Strecori păstăile şi le pui într-o tigaie cu unt încins. Le sotezi 1-2 minute, având grijă să nu se ardă. Separat, baţi ouăle cu brânza, adaugi smântâna, sare şi piper, după gust, apoi torni peste fasole şi laşi să se rumenească sub capac. Când ouăle capătă aspectul omletei, îndepărtezi capacul şi transferi omleta pe un platou cald. O poţi servi garnisită cu felii de roşii şi cu frunze de busuioc verde.

Ce beneficii are fasolea verde

Conţinutul ridicat de fibre al fasolei reglează glicemia, ţinând astfel de foame şi menţinând constant nivelul energetic al organismului.

Mai multe