O reţetă gustoasă pe zi: Borş cu sfeclă roşie

14 august 2013 12:26   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare:

1. Se porţionează carnea, se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se spumuieşte cu grijă până se limpezeşte supa.

2. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă ceapa, rădăcina de pătrunjel, morcovul, sfecla roşie, cartofii, ardeiul gras, varza dulce, tăiate după preferinţă. Se lasă să fiarbă totul circa 25-30 de minute până când legumele şi carnea sunt bine pătrunse.

3. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă pasta de roşii, borşul clocotit şi spumuit separat, ierburi aromate, după gust, şi se lasă să mai dea 2-3 clocote. Se acoperă cu capac pentru a se aromatiza, apoi se serveşte ca atare sau cu smântână adăugată direct în farfurie.

Mai multe