Prepară o prăjitură excelentă cu miere şi migdale!
19 august 2013 8:24
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
500 g miere, 500 g zahăr, 2 linguri scorţişoară, 1 vârf cuţit de cuişoare măcinate, 1 linguriţă praf nucşoară, 125 g migdale, 125 g alune, 100 g coajă rasă de lămâie şi de portocală, zeama de la o lămâie, 700 g făină, 200 ml lichior de vişine sau vişinată, 1/2 linguriţă praf copt
Mod de preparare:
Într-un vas, pui la fiert mierea, 350 g zahăr, scorţişoara, cuişoarele şi nucşoara.
Când s-a încălzit, adaugi alunele şi migdalele zdrobite (dar nu măcinate fin), coaja de lămâie şi portocală, zeama de lămâie, amesteci bine şi iei vasul de pe foc.