Prepară o prăjitură excelentă cu miere şi migdale!

19 august 2013 8:24   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

500 g miere, 500 g zahăr, 2 linguri scorţişoară, 1 vârf cuţit de cuişoare măcinate, 1 linguriţă praf nucşoară, 125 g migdale, 125 g alune, 100 g coajă rasă de lămâie şi de portocală, zeama de la o lămâie, 700 g făină, 200 ml lichior de vişine sau vişinată, 1/2 linguriţă praf copt

Mod de preparare:

Într-un vas, pui la fiert mierea, 350 g zahăr, scorţişoara, cuişoarele şi nucşoara.

Când s-a încălzit, adaugi alunele şi migdalele zdrobite (dar nu măcinate fin), coaja de lămâie şi portocală, zeama de lămâie, amesteci bine şi iei vasul de pe foc.

Află aici cât trebuie să coci prăjitura

Mai multe