Delectează-te cu o felie de tort de mere şi bezea!
20 august 2013 9:00
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat: 150 g zahăr, 100 g nuci, 50 ml apă, 5 mere
Pentru cremă: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 400 ml lapte, 1 baton vanilie
Pentru bezea: 4 albuşuri, 50 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare:
Pentru blat caramelizezi zahărul cu o lingură de apă, adaugi nucile, 50 ml apă şi le fierbi până se îngroaşă ca un sirop. Cu acest caramel îmbraci o formă de tartă până la jumătate din înălţimea pereţilor şi pui merele curăţate şi tăiate în felii mari.
Pentru cremă fierbi laptele cu vanilia. Separat baţi ouăle cu zahărul, adaugi treptat laptele clocotit, bătând continuu. Torni compoziţia într-un vas cu acelaşi diametru cu al celui în care ai pus merele şi dai la cuptor până începe să se lege crema.