Învaţă să pregăteşti tort din morcov!
Ingrediente:
Pentru blat: 250 g morcovi, 3 ouă, 150 g zahăr, 80 ml ulei, 250 g făină
Pentru decor: 150 g migdale decojite, 40 g zahăr tos, 150 g zahăr pudră, 1 albuş, 1 plic zahăr vanilat, 3 sticluţe colorant alimentar verde, roşu şi galben
Pentru glazură: 150 g zahăr pudră, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri apă fierbinte
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îi fierbi cu puţină apă timp de 5 minute. Separat, baţi gălbenuşurile cu apă şi zahăr până obţii o cremă spumoasă în care adaugi treptat uleiul morcovii şi făina cernută cu praful de copt. Amesteci bine şi la final pui albuşurile bătute spumă.
Torni aluatul într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, pe care o dai la copt, la foc potrivit, 45 de minute. Între timp, prepari glazura. Opăreşti zahărul cu apă fierbinte, adaugi treptat zeama de lămâie şi freci energic până se în groaşă şi se albeşte. Pentru ornare prepari o pastă de marţipan.