Reţete de la cititori: Clătite cu dulceaţă - Andreea Rădulescu

25 august 2013 10:57   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru umplut: 1 borcan dulceaţăSe sparg ouăle într-un bol. Se adaugă tot zahărul, esenţa de vanilie, iaurturile, coaja de la lămâie, uleiul  şi laptele şi se amestecă cu ajutorul unui tel. Apoi adăugăm din făină şi apă pe rând amestecând continuu cu telul, cu grijă să nu facă făina cocoloaşe. Compoziţia trebuie să fie ca o smântână grosuţă.  Ungem cu  ulei  (cu ajutorul unui şerveţel) tigaia încinsă  şi punem puţin pe foc, apoi  turnăm un polonic din compoziţie. După ce se rumeneşte pe margine, întoarcem clătita  (din mişcarea tigăii sau cu o paletă) şi o mai lăsăm puţin şi pe partea cealaltă. Repetăm până terminăm compoziţia. Se servesc după preferinţe. Eu am folosit dulceaţă făcută în casă din ananas, smochine şi kiwi.

Mai multe