Reţete de la cititori: Prăjitură cu cioco şi zmeură - Violeta Postolache

4 septembrie 2013 7:19   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare

Batem ouăle cu zahărul până ce compoziţia devine cremoasă. Adăugăm uleiul, făina şi cacao şi omogenizăm. Împărţim compoziţia în două şi coacem cele două blaturi în tava tapetată cu hârtie de copt. Cât stau blaturile la cuptor pregătim siropul şi crema. Pentru sirop fierbem apa cu zahărul şi după ce dăm deoparte de pe foc adăugăm romul. Lăsăm să se răcească.Pentru cremă punem frişca şi ciocolata într-un vas şi punem pe foc până când se încălzeşte frişca, fără a aduce însă la punctul de fierbere. Amestecăm bine până se topeşte ciocolata. Dăm la frigider 10 minute doar atât cât să putem întinde crema pe prăjitură. Nu lăsaţi mai mult de 10 minute fiindcă se întăreşte şi nu va mai putea fi întinsă.Adăugăm zmeura în compoziţia de ciocolată.Întindem primul blat, îl însiropăm şi apoi întindem crema şi o nivelăm cu o spatulă.Aşezăm al doilea blat deasupra şi însiropăm. Dăm la rece pentru cel puţin o oră. Tăiem prăjitura cu un cuţit bine ascuţit.Pregătim glazura: ciocolata împreună cu frişca lichidă se pun pe baie de aburi şi amestecăm până când ciocolata este topită bine. Glazurăm prăjiturile. Punem două linguri de ciocolată într-o pungă pe care o înţepăm la un capăt şi trasăm linii de ciocolată deasupra. Dăm la rece până se întăreţte.Decorăm cu zmeură.

Mai multe