Reţete de la cititori: Tartă specială - Elena Marincu
PreparareAluat:Într-un bol punem drojdia sfărâmată, cele 2 linguriţe de zahăr, 2 linguriţe făină şi adăugăm puţină apă călduţă, cât să dizolvăm totul.Lăsăm 10 minute să dospească.Într-un vas punem făina, sarea, untura, drojdia dospită, busuiocul şi oregano.Adăugăm treptat apa călduţă şi începem să frământăm până obţinem un aluat nelipicios.Adăugăm apoi uleiul de măsline şi mai frământăm 10 minute.Presărăm puţină făină peste aluat şi-l acoperim cu un prosop curat.Lăsăm până îşi dublează volumul.Topping:Pieptul de pui îl spălăm şi îl curăţăm, apoi îl condimentăm cu sare, piper şi boia dulce.Îl punem la rumenit într-o tigaie cu puţin ulei în ea şi acoperim cu un capac.Lăsăm să se rumenească frumos pe o parte, apoi întoarcem şi pe cealaltă.După ce e făcut, îl lăsăm să se răcească apoi îl tăiem feliuţe.Ciupercile le tocăm mărunt iar ceapa o tăiem rondele.Scoatem aluatul pe masa înfăinată şi îl frământăm puţin.Îl împărţim în două (o parte mai mare şi una mai mică).Întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie potrivită, apoi aşezăm în tava tapetată cu folie de aluminiu sau hârtie de copt.Peste aluat punem bulion, apoi caşcavalul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari, aşezăm feliuţe de piept de pui, rondele de ceapă, ciuperci şi măsline.Dăm tava la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos.Se serveşte caldă.