O reţetă gustoasă pe zi: Ghiveci de legume

5 septembrie 2013 7:50   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare1. Se taie vânăta cuburi, se sărează şi se lasă la scurs pe un grătar. Se clătesc cu apă rece şi se pun între două planşete înclinate să se scurgă bine. Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie cuburi.2. Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă usturoiul zdrobit, foaia de dafin, rozmarinul şi se lasă pe foc circa un minut. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubuleţe şi se fierb până se înmoaie roşiile, apoi se ia tigaia deoparte de pe foc.3. Se aşază vinetele, dovleceii, ardeii şi ţelina tăiate bucăţi într-o cratiţă mare. Se toarnă peste ele amestecul de roşii şi condimente. Se potriveşte gustul de sare, piper şi se pune la cuptor pentru circa 20 de minute. Se serveşte cald sau rece, presărat cu busuioc şi garnisit cu o crenguţă de rozmarin verde.

Mai multe