Reţete de la cititori: Prăjitură cu mere – Dana Szocs
Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 10 linguri zahăr, 12 linguri făină, 1 plic de praf de copt cu şofran, esenţă de vanilie.
Pentru umplutură: 5 mere, 3 piersici, o mână de stafide, zahăr după gust, scorţişoară.Pentru bezea: 4 albuşuri, 8 linguri de zahăr.
PreparareGălbenuşurile le-am frecat bine cu zahărul până şi-au dublat volumul, apoi am adăugat (amestecând continuu) uleiul, laptele şi la urmă făina amestecată cu praful de copt. Aluatul l-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi l-am băgat la cuptor 10 minute.Merele şi piersicile le-am decojit şi le-am tăiat foarte fin (se pot da şi pe răzătoare dacă doriţi), stafidele le-am înmuiat puţin în apă cu ceva timp înainte, apoi toate fructele împreună cu zahărul le-am pus pe foc şi le-am lăsat până a scăzut sucul lăsat de ele. La sfârşit am adăugat scorţişoara şi am lăsat apoi umplutura să se răcească puţin.Aluatul nu l-am lăsat la cuptor decât 10 minute, l-am scos apoi şi am pus fructele peste el.Albuşurile le-am bătut spumă tare împreună cu zahărul şi am pus şi bezeaua peste fructe şi am băgat tava din nou la cuptor până când bezeaua s-a rumenit frumos.