O reţetă gustoasă pe zi: Gratin de vinete

18 noiembrie 2013 9:56   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare

1.    Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul feliat şi se căleşte circa un  minut, apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubuleţe şi se lasă la fiert circa 15 minute până începe să se îngroaşe. Se condimentează  cu busuioc tocat mărunt, sare şi piper, după gust.2.    Separat, se spală vinetele bine, se taie felii nu foarte subţiri şi se frig într-o tigaie antiaderentă (sau pe grătar), întorcându-le de mai multe ori pentru a le împiedica să se ardă. Când se înmoaie, se pudrează cu puţină sare şi se lasă, într-un castron, acoperite, circa 10 minute.3.    Se aşază vinetele, în straturi, într-o formă termorezistentă, presărând printre ele sos de roşii, brânză rasă, până se termină toate ingredientele. Separat, se bat ouăle cu parmezanul ras şi se toarnă peste vinete. Forma se introduce în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. Se servesc calde.

Mai multe