O reţetă gustoasă pe zi: Vită în sos curry

25 noiembrie 2013 8:47   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare

1.Cureţi ceapa, usturoiul, ar¬deii şi ghimbir ras, după gust, şi le căleşti în puţin ulei în¬cins, la foc iute, amestecând mereu, până se înmoaie. Le condimentezi cu sare, carda¬mom, boabe de piper, adaugi coaja rasă de lime, apoi iei va¬sul deoparte de pe foc. 2.Separat, porţionezi car¬nea, o rumeneşti, la foc iute, în ulei bine încins, până începe să prindă crustă. Adaugi legumele călite, stingi cu lap¬te de cocos, adaugi batonul de scorţişoară, foaia de dafin, acoperi vasul şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa o oră, ames¬tecând din când în când, până este carnea bine pătrunsă. 3.Serveşti mâncarea fier¬binte, garnisită cu orez fiert şi cu felii de castravete proaspăt.

Mai multe