Reţete de la cititori: Tocăniţă de cartofi cu găluşte şi pui – Elena Stănescu

25 noiembrie 2013 9:27   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru găluşti: 2 ouă se amestecă bine cu 5 linguri făină (dacă e nevoie se mai adaugă făină).Mod de preparare:

Într-o cratiţă cu puţin ulei se pune ceapa tocată mărunt, morcovul şi ţelina date pe răzătoare. Se adaugă carnea tăiată cubuleţe, se lasă puţin la prăjit şi apoi se pune apă. Se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe, sare, piper iar când carnea este fiartă se adaugă şi roşiile decojite de piele şi date pe răzătoare. Din compoziţia pentru găluşte (ouăle bătute cu sare şi cu făină) cu ajutorul unei linguriţe se ia şi se pune în tocăniţă până se termina astfel rezultând găluştele. Se mai lasă pe foc până când sunt şi găluştele fierte apoi se trage cratiţa deoparte şi se adaugă frunzele de ţelină tocate mărunt.

Mai multe