Rețete de la cititori: Cioco de casă cu fulgi de migdale – Daniela Butnaru

30 noiembrie 2013 18:47   Rețete
Ultima actualizare:

Rețete de la cititori: Cioco de casă cu fulgi de migdale – Daniela ButnaruIntr-o cratita se masoara zaharul si apa, se pun la fiert amestecand periodic.Cand se dizolva tot zaharul si incepe sa fiarba compozitia, faceti focul mic si lasati 5 minute - foarte important aici sa nu fierbeti nici mai putin(ciocolata va fi prea moale) nici mai mult(ciocolata va fi prea tare si uscacioasa).Dupa acest timp luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana se dizolva complet.Apoi adaugati laptele praf, amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase. In plus ar fi bine sa treceti laptele praf prin sita de faina, ca sa nu fie cocoloase mici albe in ciocolata - eu nu am facut asta si le-am avut, nu este grav dar nu chiar perfect Si ultima este cacao si aromele. Amestecati bine sa nu fie cocoloase si sa se uniformizeze compozitita.Turnati compozitia intr-o tava cam de 20x20cm, unsa cu putin ulei si acoperita cu folie de plastic alimentara.Deasupra cufundati nucile/alunele/stfaidele/migdale - puneti toata treaba asta la frigider pana se intareste bine - vreo 3-4 ore va ajunge.Dupa acest timp rasturnati ciocolata pe un fund sau pe masa cu fundul in sus.daca are nuci eu prefer s-o tai cu fata in sus(de aceasta data eu am facut-o cu stafide in interior si fulgi d emigdale deasupra), va fi taietura mai buna si mai curata.O portionati cum va place, as recomanda sa faceti bucati mai mici fiindca este destul de consistenta.Si gata, repede o cafea fierbinte pe masa si savurati cu placere Pofta Buna! sa aveti impreuna cu cei DRAGI si niciodata SINGURI!!! :

Mai multe