Rețete de la cittori: Mămăliguţă cu ciuperci- Nicoleta Mariana Dinca
6 decembrie 2013 9:23
Rețete
Ultima actualizare:
Pentru mâncărica de ciuperci: 500 g ciuperci proaspete, 200 g pastă roşii, sare, piper, mărar, ardei iute. Pentru decor: brânză tare de oaie dată prin răzătoarea mică, smântână. Mod de preparare:Preparăm o mămăliguţă pripită, punem o parte într-un vas de yena. Sotăm ciupercile, adăugăm pasta de roşii, verdeaţa şi ardeiul şi lăsăm să scadă până devine cremoasă. Punem pe primul strat de mămăligă, mâncărica de ciuperci, punem al doilea strat de mămăligă şi îl umplem cu un amestec de smântână şi brânză rasă. Adăugăm şi al treilea strat de mămăligă. Îl punem la cuptor pentru 5 minute. Îl scoatem şi cât este fierbinte îl decorăm cu fulgi de brânză şi smântână delicioasă.