O reţetă gustoasă pe zi: Pui Biryani

11 decembrie 2013 16:22   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare: Tai ceapa şi usturoiul mărunt, le căleşti în ulei bine încins până începe să îşi schimbe culoarea. Adaugi carnea porţionată şi continui călirea încă 2-3 minute. Adaugi usturoiul, ghimbirul ras şi pudra de chilli, amesteci bine cu carnea şi laşi să fiarbă circa două minute, la foc potrivit, amestecând permanent să nu se prindă de fundul vasului.

Adaugi pasta de tomate sau o roşie tăiată mărunt şi după 1-2 minute adaugi apă cât să le acopere şi laşi să fiarbă, la foc mic, până scade sosul şi carnea este bine pătrunsă. Separat, în alt vas, rumeneşti orezul cu puţin ulei, adaugi peste el un pahar de apă clocotită,  un praf de şofran, sare, după gust, şi îl laşi să dea în 2-3 clocote.

Adaugi peste orez carnea şi sosul, amesteci şi laşi să se întrepătrundă aromele. Când lichidul a dispărut, orezul este frumos înflorit şi mâncarea este gata pentru servit.

Mai multe