Reţete de la cititori: Tort cu Moş Crăciun - Adriana Szerepi

17 decembrie 2013 16:13   Rețete
Ultima actualizare:

Albuşurile se bat spumă tare apoi se adaugă puţin câte puţin zahărul şi zahărul vanilat mixând în continuare până se topeşte zahărul iar spuma arată ca o bezea tare şi lucioasă apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile unul câte unul, uleiul câte puţin şi la urmă făina amestecată cu praful de copt şi cernută. 3/4 din compoziţiee se toarnă într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt iar în restul adăugăm lingura de cacao apoi punem ici colo cu o lingură peste compoziţia galbenă iar la urmă cu coada lingurii amestecăm puţin în compoziţie pentru a da aspectul de marmorat. Se coace la foc potrivit până trece testul scobitorii

Crema: 300 g ciocolată amăruie, 500 ml frişcă, 2 linguri fulgi de ciocolată. Ciocolata se rupe în bucăţi mici şi se pune într-o cratiţă pe abur la topit cu 300 ml frişcă lichidă. Când e gata se răceşte şi se pune la frigider cel puţin 2 ore. 200 ml frişcă se bate, apoi scoatem crema de la rece şi o mixăm până-şi măreşte volumul apoi încorporăm frişca bătută şi fulgii de ciocolată.

Blatul vine tăiat în 3 foi. Eu l-am însiropat cu sirop din ciocolată caldă sau puteţi folosi cacao instant pentru copii. Ornamentul este realizat din fondant.

Mai multe