Reţete de la cititori: Tort de iarnă - Adriana Szerepi

19 decembrie 2013 8:53   Rețete
Ultima actualizare:

Albuşurile se mixează spumă tare după care se adaugă treptat zahărul mixând până acesta se topeşte apoi pe rând gălbenuşurile, uleiul şi la urmă făina amestecată cu cacao şi praf de copt şi cernute. Se coace la foc potrivit.

Blat galben: 2 ouă, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri ulei, 70 g făină, 1 praf de copt. Se procedeaza la fel ca şi cu primul blat.Crema de ciocolată: 200 g ciocolată amăruie, 300 ml frişcă lichidă. Acestea se topesc pe abur şi apoi se lasă la răcit. Se pune la frigider cel puţin 2 ore după care se bate cu mixerul până-şi măreşte volumul.

Crema de portocale: 4 portocale medii, 10 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic gelatină granulată, 200 ml frişcă. Portocalele se storc bine şi se pun la fiert cu un pahar de apă (250 ml) şi zahărul. Când zahărul e topit oprim focul şi lăsăm la răcit. Frişca se bate spumă. Gelatina o hidratăm cu 4-5 linguri de apă şi apoi o punem pe abur la topit fără să ajungă în punctul de fierbere. Când e topită adăugăm câteva linguri din sucul rece şi apoi încorporăm gelatina în sucul de portocale amestecând repede apoi adăugăm încet frişca.

Eu am însiropat cu ciocolată caldă albă bineînţeles răcită şi am asamblat în felul următor: blatul maro l-am tăiat în 2 foi. 1 foaie maro însiropată uşor, un strat cremă de ciocolată, un strat cremă de portocale, 1 blat însiropat de vanilie iar cremă de ciocolată apoi crema de portocale şi la urmă blatul maro însiropat uşor.

Ornamentele sunt din fondant.

Mai multe